Historisk dag i Hallebyore - Hvad betyder 4. maj for dig i dag.

Oprettet af Birger Bull Schmidt 101 dage siden
Dato:2019-05-04
Starter kl.:19:00
Beskrivelse:

D. 4. maj er der, i Mødestedet i Hallebyore, foredrag ved Jens Christian Seeberg i anledning af Danmarks befrielse i 1945. Foredraget vil berøre frihedstankerne og den virkelighed, der rent faktisk var, da vi nåede 4. maj om aftenen i forskellige dele af Det Danske Rigsfællesskab.

Det gælder både det ”sydlige Danmark” samt den meget forskellige situation på Bornholm, Færøerne, Island (som forlod DK i 1944) og Grønland. Desuden de frihedstanker som var helt specielle i Sønderjylland og hos de mange danskere, der har en indvandrerbaggrund fra Tyskland.

Dele af Danmark havde også fået nye vigtige samarbejdsnationer, som stadig er en del af vores hverdag og virkelighed i dag. Hvordan påvirker vores frihedstanker fra foråret 1945 Danmarks holdning til andre nationer, som oplever mangel på demokrati – og som måske står midt i en frihedskamp?

Der vil desuden være en musikalsk afdeling, hvor vi synger frihedssange fra Højskolesangbogen. Som en speciel bonus vil digteren Michael von Bülow læse op af sine digte, som er skrevet til lejligheden. Nogle af disse har melodi af huskomponisten Allan Diehl, der sammen med Linda Baarsgaard vil forestå musikken.

Entréen er 25 kr. inkl. kaffe og kage.